Web weergave

Het nieuwe IPCC-klimaatrapport moet de laatste wake-upcall zijn om in actie te schieten. Voor hoofdauteur François Gemenne, gespecialiseerd in klimaatbeleid en migratie, is internationale samenwerking de enige uitkomst. 'Wat ik vandaag zie, is dat een heleboel zaken die fout liepen bij orkaan Katrina in de VS, bij de overstromingen in Wallonië op identieke wijze zijn misgegaan.'

BELGIË

De Belg mag dan Europees kampioen recycleren zijn, hij produceert gemiddeld wel 447,2 kg afval per jaar. Knack vroeg enkele Vlamingen om 7 dagen lang hun verpakkingsafval te verzamelen.

BELGIË

Terwijl de coronapandemie verder woedt en de ene klimaatramp na de andere de wereld treft, neemt het wantrouwen tegenover de wetenschap toe. Ook in ons land worden virologen en andere wetenschappers vaak gezien als mensen die in de weg lopen van 'het rijk der vrijheid'. Dirk Draulans vraagt zich af hoe we opnieuw tot een serener debat kunnen komen.

BELGIË

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week: de expo t'is wa t'is van Fred Bervoets in Galerie De Zwarte Panter, Antwerpen.

CULTUUR