Web weergave

Een maand na de waterramp die vooral de provincies Luik en Namen trof, zwelt de kritiek op onze overheden nog aan. Slachtoffers zien geen uitweg uit hun ellende, burgemeesters voelen zich in de steek gelaten, hulpverleners zijn op improvisatie aangewezen. Hoe komt dat? 'In onze staatsstructuur vindt een kat haar jongen niet terug. Er is eenheid in commando nodig.'

BELGIË

De Joodse gemeenschap in Antwerpen ziet op tegen het einde van de zomer. De federale regering liet weten dat de militaire bescherming van burgers en burgerdoelen in de Joodse wijk vanaf 1 september 2021 wordt stopgezet.

BELGIË

Bij de 100e verjaardag van de Communistische Partij wil China zijn rol als wereldmacht extra in de verf zetten. President Xi Jinping drukt een enorm pakket hervormingen door. Maar kloppen de gezwollen verhalen wel? Vier weken lang praat Knack met Chinakenners. Deze week: milieu-experte Judith Shapiro, over de autoritair opgelegde groene maatregelen.

WERELD

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week: de expo Congoville in het Middelheim Museum, Antwerpen.

CULTUUR