Web weergave

Terwijl opvolger Tom Van Grieken Vlaams Belang in het voorbije coronajaar naar nieuwe hoogtepunten in de peilingen loodste, werkte Europarlementslid Gerolf Annemans mee aan een alliantie van de belangrijkste conservatieve en ultrarechtse politici uit Oost- en West-Europa, van Viktor Orban tot Marine Le Pen. 'Het is tijd dat Bart De Wever in de N-VA ook een nieuwe generatie aan zet laat komen.'

BELGIË

De Charronde is een mythische zweefvliegroute rond het luchtruim van Brussels Airport. Slechts 11 zweefvliegpiloten slaagden erin om hem tot een goed einde te brengen. Onder wie deze drie piloten.

BELGIË

De PCR-test is de meestgebruikte manier om een coronabesmetting vast te stellen. Onder coronasceptici is de test al anderhalf jaar lang het mikpunt van kritiek en het onderwerp van misinformatie. Onterecht, zo blijkt.

BELGIË

Het wordt steeds duidelijker dat de atmosferische straalstroom een cruciale rol speelt in de verandering van het weer. Hoe gaat dat precies in zijn werk?

KLIMAAT /2

Dertig jaar geleden richtten Arno en Roland Van Campenhout in het Bethlehem van Brussel de mythische band Charles et les Lulus op. 'We hebben een monstertje gecreëerd', zeiden ze toen en iedereen werd zot. Herinneringen aan de beste bluesgroep die dit land ooit gehad heeft.

BELGIË

Antwerpenaar Henry van de Velde is een internationaal gevierd architect en ontwerper. Minder bekend is dat hij zijn carrière als schilder begon. Tussen 1882 en 1894 ging hij in sneltempo door de nieuwste kunststromingen maar kwam tot de conclusie dat alleen de interieurontwerper en de architect de wereld mooier konden maken. Zopas stelde Xavier Tricot de eerste oeuvrecatalogus van zijn schilderijen en tekeningen samen.

CULTUUR

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week: de Triënnale voor actuele kunst Paradise Kortrijk 2021.

CULTUUR

In naam van het nationalisme beging Duitsland een nauwelijks te bevatten misdaad tegen de mensheid. Maar in zijn vuistdikke boek Duitsland. Een natie en haar geschiedenis toont de Amerikaanse historicus Helmut Walser Smith met landkaarten, poëzie en historisch feitenmateriaal aan dat dat toxische nationalisme de afgelopen vijfhonderd jaar zeker niet de regel was.

DOCUMENT