Knack nr. 28 | 10 juli 2019

Web weergave

De geneugten van ASMR: fluister uw partner gelukkig

Op YouTube zijn miljoenen ASMR-video's te vinden: fluisterende, knisperende en kauwende mensen die hun kijkers trakteren op 'hersentintelingen'. In een nieuw boek leert u zelf tips en 'triggers' om een ASMR-artiest te worden.

BELGIË

Hoe Boris Johnson als EU-correspondent het pad effende voor de brexit

De kans is groot dat Boris Johnson op 22 juli verkozen wordt tot nieuwe leider van de Britse Conservatieven. De kandidaat-premier maakte tussen 1989 en 1994 grote sier als EU-correspondent voor The Daily Telegraph. Met spraakmakende en compleet verzonnen verhalen pookte hij de Britse afkeer voor Europa op.

WERELD

Artroze

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo Mario Garcia Torres/Illusion Brought Me Here in Wiels, Brussel.

CULTUUR

Zwift: rij de Tour de France gewoon op uw zolder

Op Zwift, een gameachtig internetspel op uit de kluiten gewassen hometrainers, rijden profs en wielertoeristen samen een virtuele Ronde van Frankrijk. Topsport, en toch lekker thuis. 'Ik vrees vooral die Noor. Die heeft een dodelijke sprint.'

SPORT

Hoe het vrolijke Indonesië ten prooi viel aan de strenge islam: 'De hoop is weg'

'Indonesië is een van de mooiste landen van de wereld, en ze maken er een teringzooi van.' Na achttien jaar keert Michel Maas terug uit Indonesië, waar hij correspondent was voor de Volkskrant en de NOS. Hij arriveerde er in volle democratiseringsperiode en gaat weg nu religie domineert en corruptie als vanouds floreert.

DOCUMENT