Web weergave

Uw huis en omgeving zitten vol PFAS, maar geen zorgen. Gebruik van PFAS-houdende producten vormt geen gevaar, tenzij het goedje in lippenstift of mascara zit. Europa wil een totaalverbod. Makkelijker gezegd dan gedaan voor stoffen die zichzelf onmisbaar hebben gemaakt. Robotfoto van een probleemfamilie met 7000 leden.

BELGIË

Op 1 september begint wellicht eindelijk een min of meer gewoon schooljaar. Maar zomaar overgaan tot de orde van de dag willen de meeste Vlaamse scholen niet: 'Het zou jammer zijn als we geen lessen uit corona trekken.' Welke lessen moeten dat dan zijn? Knack vroeg het aan een panel van leerkrachten, schooldirecteurs en andere onderwijsexperts.

BELGIË

Iedere week zoekt Knack naar misleidende informatie op het internet. De Facebookpagina The news of Brussel en de website brusselsreporter.com lijken op het eerste gezicht normale nieuwskanalen. In werkelijkheid worden ze gebruikt voor black pr: een anonieme lastercampagne tegen de Nederlandse grootbank ING, aangestuurd vanuit Oekraïne. Hoe gevaarlijk is black pr?

BELGIË

Met novelle Gannef zet Lammert Voos een punt achter zijn wonderlijke drieluik over een disfunctioneel geslacht Groningers. In chirurgisch precies proza zet hij zeven generaties sukkels neer die zichzelf tekortdoen met geweld, drankzucht en incest. De vaak schitterende verhalen kwamen Voos tegemoet gewaaid: het volstond om de eigen stamboom uit te pluizen.

CULTUUR

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week: de expo Pars pro toto van Johan De Wilde in Hopstreet Gallery, Brussel.

CULTUUR