Web weergave

Bent u de coronamaatregelen nu écht moe? Want uit een enquête van Knack en Le Vif blijkt dat veel Belgen nog altijd bezorgd zijn over corona en dat ze de maatregelen wel verstandig vonden. De helft van de Vlamingen vindt zelfs dat politici niet sneller hadden mogen versoepelen dan de virologen verstandig vonden. Die laatsten blijven graag gezien, hoewel Marc Van Ranst stevig aan populariteit inboet.

BELGIË

Om zijn stem te verzorgen, neemt hij elke ochtend een lepel olijfolie in. En voelt hij zich dik en opgeblazen, dan gaat Khalid Benhaddou meteen een eindje lopen of wandelen. 'Ik vind dat het Westen te ver is doorgeschoten in het rationalisme', zegt de Gentse imam, die even bevlogen over Nietzsche als over Cristiano Ronaldo praat.

BELGIË

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de eerste Stukkenwissel in de Bourgondische Librije, KBR Museum Brussel.

CULTUUR

Tien jaar geleden overleed Ludo Martens, de stichter van de Partij van de Arbeid van België (PVDA). Zijn partij zit verveeld met zijn erfenis, vandaar dat er niet meer aan hem herinnerd wordt. Toch helpt de figuur van Ludo Martens verklaren waarom de PVDA vandaag relatief sterk staat en toch weerstand oproept.

DOCUMENT