Knack

Web weergave

Jaarlijks krijgen iets meer dan 500 Belgische kinderen en jongeren kanker. Vaak gaat het om leukemie, hersentumoren of lymfomen. De meesten overleven de ziekte, maar de mentale aardschok laat zich nog jaren voelen. De jongeren moeten weer vertrouwen krijgen in hun lichaam dat hen heeft bedrogen en voelen zich vaak vervreemd van leeftijdsgenoten. En soms dwingen de nieuwe fysieke of cognitieve beperkingen tot andere studiekeuzes.

FOTODOCUMENT

Overal op de planeet legden Belgen kasseien aan, tot op het Rode Plein in Moskou. In New York bestaat er zelfs een comité om de Belgian Blocks te beschermen. Alleen in het land van de kassei viel de steen uit de gratie: in Antwerpen vervangt het bestuur de ene na de andere kasseiweg door asfalt en beton.

BELGIË

Het circulatieplan, veel te dure huizen, een stroom schandalen en de pensionering van de burgemeester. Daarover gaat het straks in Gent bij de eerste spannende gemeenteraadsverkiezingen in decennia.

14/10

Al ruim anderhalf jaar protesteert de bevolking in het achtergestelde Rifgebied tegen de politieke en economische discriminatie door de Marokkaanse overheid. Die reageert met harde repressie en heeft talloze leiders opgepakt. 'België doet er alles aan om Marokko niets in de weg te leggen', zegt Btisam Akarkach, samenstelster van de essaybundel Opstand in de Rif.

WERELD

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo Sanguine/Bloedrood in het M HKA, Antwerpen.

CULTUUR