Web weergave

'Ik wil een steen verleggen in de strijd tegen discriminatie', zegt Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers.

BELGIË

Sinds 3 juni betaalt het Riziv serologische covid-19-testen terug. Maar krijgt de Belgische patiënt wel waar voor zijn geld? Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) sloot in april een miljoenendeal met een Italiaans biotechbedrijf voor testkits die nu van twijfelachtige kwaliteit blijken. Ging FAGG-directeur-generaal Hugues Malonne zijn boekje te buiten? Knack zocht het uit, in samenwerking met Le Vif/L'Express.

BELGIË

Iedere week zoekt Knack naar misleidende informatie op het internet. Een wetsvoorstel van Groen/Ecolo en CDH om reclame voor bepaalde wagens te verbieden, leidde tot scherpe reacties. Die baseerden zich echter op misleidende krantenkoppen.

BELGIË

Voor wie een blik op de toekomst van de machtspolitiek in Afrika wil werpen, is er Libië. Je moet je vandaag bijna de vraag stellen welke buitenlandse mogendheid zich intussen níét in de Libische burgeroorlog heeft gemengd.

ANALYSE

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo Jean Dubuffet/La preneur d'empreintes in het Grafisch Centrum, La Louvière.

ARTROZE