Web weergave

Onderschat Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) niet. Vorig weekend heeft ze zich meermaals verontschuldigd omdat ze voor haar beurt had gesproken in de PFOS-zaak. En elke keer dat ze zich excuseerde, zag de Vlaming op tv welke politica haar nek had uitgestoken en daarvoor door het stof moest.

BELGIË

De notariskantoren in dit land realiseerden in 2019 een bedrijfswinst van gemiddeld 428.000 euro. In de top vijftig van best verdienende notarissen heeft zelfs nummer 50 nog altijd een winst van meer dan één miljoen euro. Belangrijkste reden van dat succes: de swingende vastgoedmarkt.

BELGIË

Het is lente en dan stappen heel wat Belgen op de fiets. Sommigen zelfs voor de eerste keer. Het merendeel van de volwassen fietsleerlingen is van het vrouwelijk geslacht en heeft buitenlandse roots. Voor hen is de fiets niet alleen een transportmiddel, maar ook een teken van vrijheid.

BELGIË

Wanneer sociale media in het vizier komen van critici, gaat het al snel over 'de algoritmes' die allerlei beslissingen nemen en berichten censureren. Zelfs onschuldige foto's en reguliere factchecks worden zo soms offline gehaald. Hoe kan het anders en beter?

BELGIË

Naarmate onze levens zich steeds meer online afspelen, neemt ook het fenomeen van de wraakporno toe. Ondanks de medewerking van de grote internetplatforms blijft het haast onmogelijk om de ongewenste verspreiding van intieme beelden tegen te houden. 'Er is bijna geen enkele school in Vlaanderen waar dit niet gebeurt.'

BELGIË

De relatief goedkope maar zwaar verslavende drug methamfetamine- kortweg 'meth' of 'crystal meth' - is verantwoordelijk voor vele tienduizenden verwoeste levens en bloedige afrekeningen tussen concurrerende kartels. Knack sprak in het methmekka Mexico met verslaafden, hulpverleners en kartelleden, en concludeert dat we ook in de Lage Landen beter waakzaam kunnen zijn voor een methgolf.

WERELD

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo Cento van James Welling in het MACS, Le Grand-Hornu.

CULTUUR

Voetbal is de onvoorspelbaarste sport. Toch durven we één pronostiek aan: uw oren zullen gloeien van het trainersjargon dat de komende weken uit uw televisieboxen schalt. Wat bedoelen Gert Verheyen en Wesley Sonck wanneer ze het hebben over de omschakeling, Gegenpressing en een laag blok?

SPORT