Knack nr. 24 | 12 juni 2019

Web weergave

Boeken gebruiken in 2019: een handleiding

Twintiger Elisabeth Lucie gidst u wekelijks door de do's, de don'ts en de what the fucks van deze verwarrende tijden. Deze week: hoe gebruik je boeken in 2019?

BELGIË

Het rommeltje van de digitale economie

Sinds haar introductie in de steden, enkele maanden geleden, is de elektrische deelstep overal. Bij voorkeur in goten, plantenbakken en hagen, zo lijkt het wel. Wie gebruikt die dingen, en waarom?

BELGIË

Hoe blijven werknemers AI en robots te slim af? 'We moeten investeren in ons brein'

Moeten we bang zijn voor artificiële intelligentie? Pikken robots straks al onze banen in? De vrees leeft bij velen maar is ongegrond, zegt neuropsychologe en bedrijfscoach Elke Geraerts in haar boek Authentieke intelligentie. 'Op voorwaarde dat we volop beginnen in te zetten op wat ons onderscheidt van de computer: onze hersenen.'

BELGIË

Thuis bij Mia Doornaert: 'Ineens had ik bij alles hulp nodig'

Ooit verbrak ze de verloving met haar toenmalige vriend omdat zij avontuur wilde in het leven en hij niet. Een pasionaria, zo noemt ze zichzelf. 'Ik weet dat het onbeleefd is om op tv met mijn ogen te rollen, maar ik kan het soms niet laten.'

BELGIË

Bedreigde soorten: hoe de jagerslobby de patrijzenjacht verdedigt

In een omstandig rapport pleiten wetenschappers voor een moratorium op de jacht op de patrijs in Vlaanderen. Zo willen ze de bedreigde vogelsoort een kans geven om haar populatie te herstellen. Jagers zoeken de vreemdste argumenten om dat besluit te counteren.

KENNIS

Artroze

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo Behind the Curtain van Thomas Lerooy in de KMSKB in Brussel.

CULTUUR