Web weergave

'De verborgen agenda van deze regering is om de werknemers - en de ambtenarenpensioenen zo veel mogelijk gelijk te schakelen', zegt professor Ria Janvier (Universiteit Antwerpen). 'Het kan toch niet dat dit gebeurt zonder dat daar een breed maatschappelijk debat over wordt gevoerd?'

BELGIË

Wie de midlife-leeftijd bereikt, hoeft niet te panikeren: er komt geen crisis maar een nieuw begin. Tenminste, dat is de boodschap van het nieuwe boek Midlife Kick.

BELGIË

Jongeren die het om uiteenlopende redenen iets moeilijker hebben dan anderen een duwtje in de rug geven: dat is de bedoeling van de campagne Impact!, een samenwerking tussen de Koning Boudewijnstichting en reclamebureau BBDO. Met een beurs van 1000 euro krijgen jonge talenten de kans om hun dromen waar te maken. Op de website wijzijnimpact.be vertellen ze zelf hoe ze een klein of groter verschil willen maken.

FOTODOCUMENT

Tussen de middeleeuwse gebouwen, musea, bier- en chocoladewinkels slenteren elke dag duizenden toeristen door de straten. Zo hebben ze het graag in Brugge, maar tezelfdertijd zouden ze veel meer op Gent willen lijken - en modern, hip en eigenzinnig zijn.

14/10

Juan Manuel Santos, de man die een historisch akkoord met de FARC-rebellen bereikte en daarvoor met de Nobelprijs voor de Vrede werd beloond, is aan zijn laatste maanden als president van Colombia bezig. Latijns-Amerika-expert Ernesto Rodriguez Amari sprak met hem in Brussel, waar hij vorige week met een primeur uitpakte.

WERELD

Hoe innerlijk is de innerlijke monoloog eigenlijk? Psychologen én schrijvers hebben er zich het hoofd over gebroken, maar voor James Joyce, de man die het procedé voor het eerst hanteerde, was het van bij het begin duidelijk, weet hoogleraar Geert Lernout: lichaam en geest zijn niet te scheiden.

CULTUUR

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo Dependencies van Hana Miletic in Wiels, Brussel.

CULTUUR