Web weergave

Zolang er geen volwaardige regering is, kunnen de radicale partijen een grote rol spelen in het parlement. 'Vandaag is het weinig controversieel dat het Vlaams Belang mee een wetsvoorstel helpt goedkeuren.'

BELGIË

Vlaamse zorgwerkers voelen zich nog altijd ondergewaardeerd. Omdat ze geen boter bij de vis krijgen, maar ook omdat al die applaudisserende Vlamingen geen flauw benul lijken te hebben van wat hun werk echt inhoudt. 'Het intellectuele niveau dat nodig is om aan goede verpleegkunde te doen, wordt zwaar onderschat', klinkt het.

DE CORONACRISIS

Soms verandert een foto alles. Hilde verloor in 1985 haar man op de Heizel. Hij was op slag dood, zeiden ze haar toen. Dertig jaar later ziet ze een foto waarop ze hem meent te herkennen. Schreeuwend op een vensterbank tussen dode lichamen.

BELGIË

In landen als Polen en Hongarije zetten de heersende partijen grootschalige programma's op om de lage geboortecijfers te doen stijgen. Ook Vlaams Belang wil nieuwkomers het liefst 'zelf maken' en migratie aldus overbodig maken. Maar kunnen overheden dat wel?

BELGIË

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week het boek Op zoek naar het paradijs/Flora op het Lam Gods.

CULTUUR