Web weergave

Gezondheidseconoom Lieven Annemans publiceerde zopas een boek over geluk en volgende week komt Leo Bormans, bekend van zijn World Book of Happiness, met nieuw werk over hoop: het geluksonderzoek draait als een tierelier. Knack sprak met de Nederlandse socioloog Ruut Veenhoven, de grondlegger van de gelukswetenschap, aan wie zowel Bormans als Annemans schatplichtig is.

HET GESPREK

'Ik denk dat men te ver is gegaan met de rechterlijke uitspraak over "Stop islamisering"', zegt Johan Vande Lanotte.

BELGIË

Met zijn selfie in blote bast bevestigde Jürgen Conings nog maar eens het cliché van de ruige mannelijke beroepsmilitair. Toch is een op de tien Belgische militairen een vrouw.

BELGIË

Van de honderd Europese industriële bedrijven die de meeste broeikasgassen uitstoten, hebben er negentig sinds 2008 niets of vrijwel niets hoeven te betalen voor hun vervuiling. Sterker nog: een aantal van hen verdient zelfs aan het Europese Emissiehandelssysteem (ETS). Bovendien is de totale uitstoot van de industriële sector het afgelopen decennium niet gedaald in Europa.

BELGIË

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week: de expo Tuinkamer van Anne Daems in de Raadzaal van Bozar, Brussel.

CULTUUR