Web weergave

Terwijl de ene leraar zijn klas zag spijbelen voor het klimaat, ziet de andere zijn leerlingen dwepen met Dries Van Langenhove. Zijn onze jongeren aan het radicaliseren? En zullen ze straks ook zo stemmen? Een bericht vanaf de schoolbanken.

BELGIË

In de VS worden vrouwen steeds minder baas in eigen buik, nu de ene na de andere staat strenge abortuswetten goedkeurt. Om daartegen te protesteren stelt actrice Alyssa Milano, bekend van de #MeToo-beweging, een algemene 'seksstaking' voor. Een doeltreffende strategie, zo leert het verleden, maar valt ze moreel wel te verdedigen?

WERELD

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar het Verenigd Koninkrijk neemt dan toch deel aan de Europese verkiezingen. De spanningen van de nakende brexit zijn nergens zo scherp voelbaar als aan de grens tussen Ierland en Noord-Ierland. Onze fotograaf reisde de scheidingslijn af.

WERELD

Hoe belangrijk zullen epigenetische mechanismen worden? Tot nader order blijft het onduidelijk.

KENNIS

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo Tornado van Pascale Marthine Tayou in Mu.ZEE, Oostende.

CULTUUR

Ze werd te licht bevonden voor de topsportschool. Van gravel houdt ze niet. En toch stond Alison Van Uytvanck in 2015 in de kwartfinale van Roland Garros, het grandslamtoernooi waarop ze dit weekend weer aantreedt. 'Niemand binnen het Belgische tennis dacht dat het zou lukken. Mijn ouders geloofden in mij, meer dan ikzelf. '

SPORT