Web weergave

'Nu het bijna drie jaar geleden is dat er nog een echte begroting in het parlement werd goedgekeurd, beginnen er meer vragen te komen', schrijft Knack-hoofdredacteur Bert Bultinck.

DE CORONACRISIS

Veel mensen ervaren in hun coronaquarantaine dat de dagen lang duren, maar de weken voorbijvliegen. Die ogenschijnlijke paradox valt psychologisch te verklaren: 'Hoe minder informatie je binnenkrijgt, hoe langer de tijd lijkt te duren. Maar als je er achteraf op terugblikt, lijkt hij te zijn gevlogen.'

DE CORONACRISIS

Door de coronacrisis staan tachtigplussers al weken in het middelpunt van de belangstelling. Hun lichaam toch, want voor hun geest hebben we nog altijd even weinig aandacht. 'Zolang dat niet verandert, zal zelfs een verdubbeling van het budget voor ouderenzorg amper verschil maken', schrijft Knack-redactrice Ann Peuteman, die zich al jaren verdiept in het leven van de oudste Vlamingen.

DE CORONACRISIS

Dankzij de liefde, therapie en het succes van haar coronalied Kunnik nemi na joen komn zit pianiste Katrien Verfaillie beter in haar vel dan ooit tevoren. Haar oude verdriet is ze kwijt. 'Als de zon schijnt, kan ik hier thuis soms van puur geluk sprongetjes maken.'

CULTUUR

Hoe verging het de wanhopige Syrische vluchtelingen die van de Turkse president Erdogan begin maart een vrijgeleide kregen richting Europa? Het journalistieke collectief Lighthouse reconstrueerde hun verhaal.

WERELD

Moleculair bioloog Bart De Strooper (VIB/KU Leuven) en zijn team staan een stap dichter bij het vinden van de sleutel om individuele vatbaarheid voor alzheimer te begrijpen.

KENNIS

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week: een blik op het heilige aanrakingsverbod in de kunst, van Titiaan tot Andy Warhol.

KENNIS EN CULTUUR