Web weergave

'Net als de opwarming van de aarde of een pandemie zullen cyberaanvallen pas ernstig genomen worden als er slachtoffers vallen - véél slachtoffers, en dicht bij huis', schrijft Knack-hoofdredacteur Bert Bultinck.

COMMENTAAR

Zowel VRT-journalist Bart Aerts en de Truiense journalist Dirk Selis als het rechtse, satirische blad 't Scheldt kreeg recent problemen met het gerecht. Vooral perslekken van vertrouwelijke documenten liggen steeds gevoeliger. 'De toestand mag niet veretteren', zegt Dirk Voorhoof, specialist in mediarecht, over de nieuwe spanningen tussen journalistiek en justitie.

BELGIË

Op donderdag 20 mei velt de Antwerpse kortgedingrechter een vonnis in de zaak van Open VLD-woordvoerster Zelfa Madhloum tegen Gert Van Mol van 't Scheldt. Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter ontkent geruchten dat Van Mol in opdracht van zijn partij werkt.

BELGIË

Toeristische ruimtevluchten komen steeds meer binnen handbereik. Ruimtefanaten dromen al hardop van een ticket naar het ISS.

BELGIË

'In Vlaanderen Vlaams, en op Sint-Anneke mosselen', zeiden ze vroeger. Vandaag wordt daar strijd geleverd om een prachtige molen. 'Als die molen morgen in de fik gaat, trekken ze op het stadhuis een fles champagne open.' Een verhaal uit het Coney Island van Antwerpen.

BELGIË

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo Lives of Forms van Kamrooz Aman en Iman Issa in kunsthuis Z33, Hasselt.

CULTUUR