Web weergave

Een nieuw strategisch comité zal de bestaansredenen van onze strijdmacht herdenken. 'Het leger zal zijn expertise met de maatschappij moeten delen', zegt minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS).

BELGIË

'Verzet krijg je altijd in dossiers die met duurzame transitie te maken hebben', zegt Christos Doulkeridis (Ecolo), burgemeester van Elsene, over de omstreden Brusselse kilometerheffing.

BELGIË

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) kondigde vorige week aan dat 'het rijk van de vrijheid' in zicht is. Opmerkelijk concreet en optimistisch voor een minister die immer beducht is voor valse hoop.

BELGIË

Dat mensen vragen hebben over de coronavaccins is normaal. Het is daarom van belang om het onderscheid te maken tussen oprechte vaccintwijfelaars en malafide antivaxers. Maar hoe haal je ze uit elkaar? We bekijken enkele technieken.

BELGIË

Ze zijn met velen, ze laten graag van zich horen, en je vindt ze in alle lagen van de bevolking: de ook in België steeds groter wordende groep K-popfans.

BELGIË

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo Staged Bodies in het Museum L, Louvain-la-Neuve.

CULTUUR