Web weergave

België telt 100 families waarvan het fortuin groter is dan 250 miljoen euro. 36 families zijn zelfs euromiljardair. Wat doen ze met hun geld? En ziet de samenleving er iets van terug?

BELGIË

Nu hun sport aan de Vlaamse sporttakkenlijst is toegevoegd, hopen de 8000 kick- en thaiboksers in Vlaanderen op meer financiële ondersteuning én op een doorbraak naar het grote publiek.

BELGIË

Is de veroordeling van plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs wegens seksisme en aanzetten tot haat, discriminatie en geweld jegens vrouwen echt een aanfluiting van het recht op vrijheid van meningsuiting? Juridische experts zijn verdeeld. Maar áls het al het geval is, dan treft niet de rechter maar wel de wetgever blaam.

BELGIË

Door onze automatische indexkoppeling zullen de loonkosten dit jaar fors stijgen. Prijzen we zo onszelf uit de markt en is een indexsprong aangewezen?

ANALYSE

In 2019 besliste de Deense overheid om de tijdelijke verblijfsvergunning van honderden Syrische vluchtelingen niet te verlengen. Terwijl veel asielzoekers in een deportatiecentrum wachten op een 'vrijwillige' terugkeer naar hun onveilige thuisland, verdwijnen andere in de illegaliteit of vragen ze elders in Europa asiel aan. Ook in België.

WERELD

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week: de expo Paul Klee/entre-mondes in het LaM, Villeneuve-d'Asq.

CULTUUR

Het valt zeker toe te juichen dat het mentale welzijn van atleten hoog op de agenda staat. Maar hoe hard mag een trainer nog zijn, en valt er wel een lijn te trekken? 'We zullen er nog van schrikken hoe groot het probleem ook in het voetbal is', zegt experte Evy Van Coppenolle.

SPORT