Web weergave

Steeds meer Vlaamse tienermeisjes gooien alle remmen los of slaan wild om zich heen. Imiteren ze alleen jongensstreken of is er meer aan de hand? 'Omdat ze geen idee hebben hoe ze met moeilijkheden moeten omgaan, kroppen ze hun emoties op', klinkt het. 'Tot ze ontploffen.'

BELGIË

Voor het eerst in een kwarteeuw is Louis Tobback geen kandidaat-burgemeester in Leuven. En toch draaien de verkiezingen van 14 oktober nog één keer om hem: om zijn beleid, zijn stijl en persoonlijkheid, en vooral zijn erfenis. Het moet allemaal jonger, beter en mooier. Maar moet het ook radicaal ánders?

14/10

In ons brein zijn wij nog altijd een beetje de prehistorische zwerver van weleer. Toch hebben we geleerd dat samenwerken in grote groepen veel voordelen oplevert. Maar die toenemende grootschaligheid heeft, zeker in tijden van sociale media, ook zijn nadelen.

KENNIS

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo Empreintes in La Cité Miroir, Luik.

ARTROZE

Vijftig jaar na mei '68 wordt het tijd om de erfenis van de revolte opnieuw te definiëren. Een alternatieve geschiedenis van de protestbeweging aan de hand van boegbeeld Daniel Cohn-Bendit, in vier en een half bedrijf - want het vijfde is nog volop bezig.

DOCUMENT