Knack nr. 19 | 8 mei 2019

cover Knack

Lees Knack digitaal

De kandidaat-premier die België haat: Wat wil Jan Jambon nu écht?

Web weergave

De kandidaat-premier die België haat: Wat wil Jan Jambon nu écht?

De N-VA'er Jan Jambon heeft zijn zinnen gezet op de Wetstraat 16. Dat is opmerkelijk voor iemand die binnen de Vlaamse Beweging jarenlang gold als een Vlaams-nationalistische hardliner en compromisloze separatist. Een portret van de meest atypische kandidaat-premier uit de Belgische geschiedenis.

BELGIË

Saudi's vechten met Belgische wapens in Jemen

Wat gebeurt er met Belgische wapens zodra die ons land hebben verlaten? Samen met het Nederlandse Lighthouse Reports, Le Soir, VRT en het gerenommeerde onderzoekplatform Bellingcat ging Knack op zoek naar Belgische wapens in conflicthaarden. Het #BelgianArms-onderzoek biedt een ontnuchterende kijk op het Belgische aandeel in de wereldwijde oorlogsindustrie. Waarin een klein land toch groot kan zijn.

#BELGIANARMS

De erfenis van Theo Francken (N-VA): loeren naar extreemrechts op asiel en migratie

Met gespierde communicatie en dito maatregelen werd de afgelopen jaren de indruk gewekt dat de beleidsdomeinen asiel en migratie in veilige handen waren. Die strategie bezorgde de bevoegde staatssecretaris Theo Francken zijn populariteit, maar leidde ook tot enkele fameuze uitschuivers.

DE KNACK-VERKIEZINGSDEBATTEN : 4. ASIEL EN MIGRATIE

'Uit volle borst: lang leve het essay!'

'Terwijl het overgrote deel van de mensheid op deze planeet is gezet om elkaars praatjes na te bouwen, moet de essayist met iets origineels komen', vindt Knack-redacteur Peter Casteels.

CULTUUR

Artroze

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo Flamboyant bij de Boghossianstichting in Villa Empain in Brussel.

CULTUUR