Knack nr. 18 | 1 mei 2019

Web weergave

De toenadering van de SP.A tot de N-VA valt slecht in eigen rangen

Met de N-VA regeren na de verkiezingen van 26 mei: de SP.A sluit het niet uit. En dat valt niet bij alle socialisten in goede aarde. De Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani zegt tegen Knack dat de partij beter 'voor een progressieve coalitie' kan kiezen, 'en niet voor een partij die in Vlaanderen het gezicht is van het harde neoliberalisme'.

BELGIË

Langer Leven: Vlaamse partijen over de grote pensioenenquête van Knack

Twee resultaten springen eruit in de pensioenenquête. Liefst 44 procent van de Belgen wil al voor de pensioengerechtigde leeftijd stoppen met werken. Even opvallend is de scepsis onder jongeren over de leefbaarheid van het pensioenstelsel. De pensioenspecialisten van de Vlaamse partijen reageren.

BELGIË

Toponderhandelaars over gelijk hebben en gelijk krijgen: 'Breng je dossiers mee en laat je ego thuis'

Hoe erg is de polarisering in Vlaanderen en wat valt ertegen te doen? Die vraag is het uitgangspunt van Het Grote Gelijk, het project waarmee Knack, De Standaard, Bruzz en Stampmedia mensen met verschillende meningen in gesprek laten gaan. Op zaterdag 4 mei koppelen wij u, lezer, aan uw tegenpool op de grote debatdag van het Grote Gelijk. Ter voorbereiding spraken we met een aantal doorgewinterde onderhandelaars over het verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen.'

BELGIË

Waarom de armoede in ons land wéér niet is gedaald

De voorbije jaren deden de federale staatssecretaris en de Vlaamse minister van Armoedebestrijding hetzelfde als hun voorgangsters: zo goed als niets. De laagste uitkeringen liggen nog altijd onder de armoedegrens, de kinderarmoede is nog gestegen en zelfs werkende mensen krijgen het moeilijk.

DE KNACK-VERKIEZINGSDEBATTEN

Waarom is ons brein zo groot?

Het succes van de mens heeft voor een groot deel te maken met de explosieve aangroei van onze hersenen. Wetenschappers krijgen steeds meer zicht op waarom en hoe dat gebeurd is. Maar ook deze gunstige ontwikkeling had minder fraaie neveneffecten.

CULTUUR

artroze

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo Deadly Affairs in Kunsthal Extra City, Berchem.

CULTUUR