Web weergave

Heel wat woonzorgcentra en gemeentebesturen werken aan een draaiboek voor een bezoekregeling. 'Hoog tijd', zegt de taskforce van het UZ Gent. De artsen doen een oproep om bezoek zo snel mogelijk toe te laten.

DE CORONACRISIS

De Europese leiders ontmoeten elkaar donderdag om het nog maar eens te hebben over de hulp aan de zwaar geteisterde Zuid-Europese landen. Wat betekent solidariteit nog?

DE CORONACRISIS

Covid-19 houdt de wereld in een virale wurggreep. Ook bij ons is het leven zo goed als stilgevallen. Om te ontsnappen aan de niet-aflatende stroom van onheilsberichten én om deze doodse dagen wat draaglijker te maken, kijken mensen weer vaker uit het raam.

BELGIË

In de aanpak van het coronavirus in Rusland laat Vladimir Poetin het vuile werk over aan Sergej Sobjanin, de burgemeester van Moskou. Manifesteert Sobjanin zich als mogelijke troonopvolger?

DE CORONACRISIS

Raakt u ook stilaan uitgekeken op de virtuele tours waarmee de musea ons tijdens deze lockdown light om de oren slaan? Duik dan de filmgeschiedenis in. Van Andrej Roeblev over Caravaggio tot Mr. Turner: 10 biopics die beroemde schilders op weergaloze wijze tot leven wekken.

CULTUUR

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week Jan van Eyck, Pieter Bruegel en de Vlaamse miniatuurkunst.

ARTROZE