Web weergave

In het zonovergoten paasweekend werden de social- distancingmaatregelen niet door iedereen gerespecteerd, stelde ook de politie vast. Viroloog Marc Van Ranst waarschuwt: 'Het land platleggen is perfect mogelijk.'

DE CORONACRISIS

Begin maart al waarschuwden de uitbaters van woonzorgcentra minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V): bezoekers uit de centra weren zou niet volstaan. Ze hebben gelijk gekregen. 'Terwijl iedereen dacht dat het virus buitengesloten werd, kwam het hier gewoon langs de voordeur naar binnen.'

DE CORONACRISIS

Alle landen kijken richting de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor richtlijnen en draaiboeken in de strijd tegen corona. Maar behalve een hoogstaand kenniscentrum is de WHO ook het toneel van geopolitieke machtsspelletjes.

DE CORONACRISIS

Volgens een FBI-rapport uit 2019 is ons land het zesde meest kwetsbare land voor cybercriminaliteit. Vorig jaar werd maar liefst 71 procent van de Belgische bedrijven het slachtoffer van een cyberincident. En bijna de helft van de gehackte bedrijven betaalt losgeld. Welkom in de wel zéér lucratieve wereld van de hackers.

BELGIË

Nu alle cafés, theaters, bioscopen en sportzalen gesloten zijn, wordt het dringend tijd om u te bekwamen in de kunst van het nietsdoen. Daar bestaat zelfs een handleiding voor: Niksen. Met als ondertitel: De Dutch Art of luieren.

BELGIË

Franse onderzoekers hebben de effecten bestudeerd van posttraumatische stress (PTS) op slachtoffers van de terroristische aanslagen in Parijs op 13 november 2015. Hun resultaten verschenen in Science.

KENNIS

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week: de posts van kunstenaar Koen Broucke, van de aanslagen in Brussel tot corona.

ARTROZE