Web weergave

De Belgische gamesector bulkt van het talent maar heeft onvoldoende middelen. CD&V-Kamerlid Roel Deseyn pleit voor een taxshelter.

BELGIË

Brugge heeft sinds kort een meldpunt tegen eenzaamheid, het Verenigd Koninkrijk zelfs een minister van Eenzaamheid. Of eenzaamheid écht een moderne plaag is, en of een aparte minister geschikt is om het fenomeen te bestrijden: experts zetten er grote vraagtekens bij. 'Wat is het volgende, een minister van Verdriet?'

BELGIË

Frankrijk wordt overspoeld door een stakingsgolf. Het is de eerste grote krachtmeting tussen Emmanuel Macron en de vakbonden, maar volgens politicoloog Stéphane Rozès zal de president aan het langste eind trekken.

WERELD

Aan de vooravond van het Catalaanse referendum, op 1 oktober 2017, klonk Pedro Brugada strijdvaardig: als het tot een militaire bezetting van zijn geboortestreek kwam, ging hij in de frontlijn betogen. Een halfjaar later overschouwt de Belgische Catalaan geen militair maar een politiek slagveld. 'De mensen zijn boos, zowel op Madrid als op de separatisten.'

WERELD

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo Pornocratès in het Félicien Rops Museum, Namen.

CULTUUR