Web weergave

Greenpeace dagvaardt niet alleen de Vlaamse maar ook de Waalse regering. 'In Wallonië staan alle meetstations midden in de natuur. Daardoor krijgen de Walen geen correcte informatie over de luchtvervuiling', zegt Joeri Thijs, woordvoerder van Greenpeace.

BELGIË

Zal Facebook na een zoveelste datalek tot de orde worden geroepen? 'Facebook heeft veel lobbygeld. Daarom zijn lokale beleidsmakers terughoudend om het bedrijf tegen de schenen te schoppen', zegt technologiesocioloog Ben Caudron (Erasmushogeschool Brussel).

U VRAAGT

Telkens als u stookolie inslaat, een vliegtuigticket boekt, een pakje bestelt via een koerierbedrijf of tankt aan de pomp, betaalt u mee aan de strategische olievoorraad van ons land. Een deel daarvan is discreet gestockeerd onder een idyllisch dorpje in Noord-Duitsland.

BELGIË

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo Haute Lecture by Colard Mansion in het Groeningenmuseum, Brugge.

CULTUUR

Jan Leyers is muzikant, schrijver en televisiepresentator. Over zijn reeks Allah in Europa schreef hij een boek dat net is verschenen. Maar hoe is Leyers als mens? Om deze twintig vragen te beantwoorden, had hij 12 minuten en 34 seconden nodig.

EINDSPEL