Web weergave

Het VB laat scenarioschrijver Jef Elbers vallen als kandidaat-bestuurslid van het VAF wegens homofobe uitspraken. Dat duidt op bloedarmoede, meent schrijver Tom Naegels.

BELGIË

Het lijstje van landen die de vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin minstens tijdelijk stopzetten wordt steeds langer. Volgens vaccinologe Isabel Leroux-Roels volgt ons land hun voorbeeld beter niet.

BELGIË

De milieuvergunning van Umicore in Hoboken is gebaseerd op twintig jaar oude, achterhaalde wetenschappelijke inzichten over de risico's van lood in bloed. Dat blijkt uit een onderzoek van Knack en Pano. En niet alleen de looduitstoot van het recyclagebedrijf is problematisch: ook cadmium en arseen houden ernstige gezondheidsrisico's in. Is de overheid nalatig geweest?

BELGIË

Ordehandhavers die geen coronaboetes uitdelen maar 'de kant van het volk kiezen': het is de natte droom van heel wat tegenstanders van de coronamaatregelen. Ze verspreiden daarbij misleidende berichten over politieoptredens en viseren soms rechtstreeks politieagenten.

BELGIË

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo De wereld van Clovis/Merovingische reiswegen in het Koninklijk Museum van Mariemont.

CULTUUR