Web weergave

'Trumps lompe aankondiging van een handelsoorlog zou kunnen uitdraaien op een aantal toegevingen van landen als Duitsland', schrijft Knack-hoofdredacteur Bert Bultinck. 'Toegevingen waar de Amerikaanse president al lang om vraagt.'

COMMENTAAR

Meer aandacht voor de mensenrechten zit er ook in Vladimir Poetins vierde ambtstermijn niet aan te komen. Maar wat zijn dan wél de prioriteiten? Een overzicht.

WERELD

Hoewel er vandaag niet meer zieke kinderen zijn dan vroeger, nemen ze jaar na jaar meer geneesmiddelen. 'Het zijn de ouders die sneller ongerust zijn en het zich niet kunnen veroorloven om nachtenlang uit hun slaap te worden gehouden', klinkt het. 'Maar ook artsen en apothekers zouden zich vaker moeten afvragen of een kind wel echt medicatie nodig heeft.'

BELGIË

Net als de wegen raakt ook het Belgische luchtruim stilaan overvol. Luchtverkeersleidingsdienst Belgocontrol registreerde vorig jaar 1.073.870 vliegbewegingen, 3 procent meer dan in 2016. De werkdruk bij de luchtverkeersleiders is hoog, maar verloop is er nauwelijks. En dat komt niet alleen door de goede verloning.

BELGIË

Na zijn dood bleek Hugo Claus ontelbare vrienden te hebben gehad, maar bij leven en welzijn geloofde de schrijver zelf niet zo in vriendschap. Knack-journalist en toenmalig-toekomstig biograaf Piet Piryns dook in zijn doos met cassettebandjes en luisterde naar vriend en, welja, de anderen.

BELGIË

Gezien de discussie over de vraag of mensen met hun huisdier begraven mogen worden, is het goed om te weten: in de prehistorie, toen wij nog niet geteisterd werden door een diarree van regels en regeltjes, gebeurde het wél.

KENNIS

In Salon Secret komen 'vijf gelijkgestemde zielen in het geheim samen met een nogal ambitieus plan: de wereld veranderen', zo staat te lezen op de website van coproducent Kopergietery. Theatermaker Wannes Gyselinck van het gezelschap Hof van Eede is een van de bedenkers van het stuk, dat op 16 maart in première gaat in Gent.

CULTUUR

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo Het Spaanse stilleven in BOZAR, Brussel.

CULTUUR