Web weergave

Met het verdwijnen van ex-N-VA'ers Hendrik Vuye en Veerle Wouters uit de Kamer komt niet alleen een einde aan hun best pittige aanwezigheid in het parlement. Belangrijker is dat - alweer - een poging tot 'Forza Flandria' niet van de grond is gekomen.

BELGIË

Bijna de helft van de Vlamingen staat positief tegenover kweekvlees, zo blijkt uit een enquête van dierenrechtenorganisatie GAIA. Dat vlees, geproduceerd uit stamcellen van levende dieren, zal over een paar jaar in onze winkelrekken liggen. 'Het is de revolutie waarop wij al jaren zitten te wachten', zegt Ann De Greef van GAIA.

BELGIË

Bingedrinking, sexting, gaming: alarmberichten over pubers zijn er genoeg, maar hoe komt het dat ze zich zo gedragen? Het ligt aan de ontwikkeling van hun hersenen, zegt Eveline Crone van de Universiteit Leiden. 'Het is een misverstand dat de jeugd van tegenwoordig moeilijker in de hand te houden is dan vroeger.'

BELGIË

Pieyre-Alexandre Anglade leidt de strategische taskforce van de Franse president Emmanuel Macron voor de Europese verkiezingen in mei. Hij hoopt dat diens En Marche met andere Europese fracties een groot progressief front kan vormen tegen de populistische partijen. 'Guy Verhofstadt is een grote Europeaan.'

WERELD

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo Bernard van Orley in Bozar, Brussel.

CULTUUR

Wiskundige bollebozen die wedstrijden analyseren, algoritmes die de flankaanvaller afschaffen, spreadsheettovenaars die mee de opstelling van de Rode Duivels bepalen: er is een voetbalrevolutie aan de gang waar u het bestaan nog niet van wist.

SPORT