Web weergave

In een nieuwe bundel brengt uitgeverij ZigZag Art-Bar werk van ongewone dichters. 'Wanneer mensen naar wier stem meestal niet wordt geluisterd zich het recht tot spreken toe-eigenen, kan er iets uitzonderlijks gebeuren.'

BELGIË

Omdat er nog altijd mensen zijn die spontaan beginnen te gillen als ze haar korte rechterarm zien, werkt historica Anaïs Van Ertvelde aan een proefschrift over de beperkte maatschappelijke ideeën rond handicap. 'Sommigen beginnen zelfs te bidden.'

BELGIË

Belgen zijn goede sorteerders, blijkt uit de blauwe zakken op de stoep. Maar worden al die petflessen ook netjes gerecycleerd? De ophaling en verwerking blijken allesbehalve transparant te verlopen.

BELGIË

Mensen en robots werken almaar meer samen. Om die samenwerking zo veilig mogelijk te maken (voor mensen) wordt er gewerkt aan de constructie van zachte robots, gemaakt uit flexibele materialen. Maar dat maakt de robots dan weer kwetsbaar.

KENNIS

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo Francesco Neri/Contadini e paesani in de Brusselse Fondation A Stichting.

CULTUUR

In de achttiende eeuw was ze een artistieke superster, die als geen ander de pols van haar modebewuste tijd wist op te meten. Nu is de naam Angelica Kauffman enkel nog bij kenners bekend. Een fraaie retrospectieve in Kunstpalast Düsseldorf wil de befaamde schilderes in al haar feminiene glorie herstellen.

DOCUMENT