Web weergave

Sinds Conner Rousseau in december verkozen werd tot SP.A-voorzitter, kregen zijn informele taalgebruik en zijn witte sneakers hun deel van de media-aandacht. In Knack laat hij voor het eerst in zijn kaarten kijken waar hij met zijn partij naartoe wil: 'Wij moeten geen enkele discussie met Vlaams Belang uit de weg gaan.'

BELGIË

Het coronavirus dat Covid-19 veroorzaakt, lijkt de juiste kenmerken te hebben om zich wereldwijd te kunnen verspreiden. Hopelijk zal het ook wereldwijd tot nadenken aansporen over hoe wij het leven op aarde naar onze hand zetten.

DOSSIER COVID-19

Op het Bruselas Flamenco Festival in Bozar kunt u kennismaken met muziek en dans die tegelijk complex, direct en overrompelend is.

FLAMENCOFESTIVAL IN BOZAR

De federale regeringsonderhandelingen zitten in het slop, uitzicht op een snelle regeringsvorming is er niet. Toch moeten er nú beslissingen worden genomen. Knack vroeg aan twaalf experts wat zij prioritair zouden doen als ze morgen minister zouden zijn.

FORMATIE

Eén doelpunt heeft filosoof Gerard Bodifee in zijn leven gemaakt. Veel vreugde voelde hij er niet bij. Liever zit hij met zijn neus in de boeken of kijkt hij met grote ogen naar de sterren aan de hemel. 'Wandelen? Daar wordt mijn geest juist heel onrustig van.'

BELGIË

Een goed uitgedokterde cocktail van groenten- en fruitvezels maakt onze darmflora gezonder.

KENNIS

Lange tijd overheerste de gedachte dat de moderne mens de neanderthaler heeft uitgeroeid. In werkelijkheid, zo leert het nieuwste genetisch onderzoek, is de neanderthaler nooit echt uitgestorven. En hij was ook geen aapachtig grommende dommerik.

KENNIS

Topfilms als Shame en 12 Years a Slave maakten van hem een van de toonaangevende filmmakers van vandaag, maar ook als videokunstenaar is Steve McQueen zijn mojo nog lang niet kwijt. Tate Modern dompelt u onder in het werk van de Brit, die zowel de Oscar als de Turner Prize won.

CULTUUR

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo German expressonists in Museum De Reede, Antwerpen.

CULTUUR