Web weergave

Duizenden Belgen wachten op een geneesmiddel dat niet verkrijgbaar is. Hun pogingen ze alsnog te vinden of over te stappen op een alternatief kost veel tijd, moeite en soms ook geld. En bovenal: het kan hun gezondheid schaden. Ook hier speelt corona een rol, zo blijkt.

BELGIË

Door de semilockdown zijn de fitnesscentra nog altijd gesloten. Nu de lente eraan komt, kiezen heel wat sportievelingen dan maar voor een work-out in de buitenlucht.

BELGIË

Wie Roger Raveel zegt, zegt Machelen-aan-de-Leie. Zijn schildersatelier is er bewaard alsof de meester net de deur achter zich heeft dichtgetrokken. 'De grote retrospectieve in Bozar kan zijn werk meer internationale uitstraling geven', zegt Marleen De Muer, Raveels weduwe.

CULTUUR

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week: de expo Sarcophagi - Radioactive Waste van Cécile Massart in de Botanique, Brussel.

CULTUUR

Sportief draait het vierkant, de schuldenberg valt niet te overzien en het ergst van al: modelclub FC Barcelona werd een vuile club, die van schandaal naar schandaal sukkelt. De spin in het web is een nukkige Argentijn met een contract van meer dan een half miljard euro.

SPORT