Web weergave

Sinds de lockdown in maart vorig jaar lijkt het land veranderd en de samenleving aangetast. Wat zullen de politieke gevolgen zijn van de meest ingrijpende crisis sinds de Tweede Wereldoorlog? Welke politici zullen de coronacrashtest doorstaan, welke partijen moeten aan het infuus? En hoeveel burgers zullen hun ontevredenheid laten blijken bij de volgende stembusgang?

BELGIË

2020 was geen makkelijk jaar voor taxichauffeurs. Corona leidde tot een serieuze terugval van het aantal ritten. En ook 2021 voorspelt weinig goeds.

BELGIË

Iedere week zoekt Knack naar misleidende informatie op het internet. In juni besliste België om bij de uitbouw van het 5G-netwerk in ons land Chinese bedrijven uit te sluiten. In een poging die beslissing terug te draaien, lanceerde telecomgigant Huawei een Twittercampagne met harde kritiek op de regering-De Croo. Met de steun van fake influencers en dito nieuwssites.

BELGIË

Kan alleen een kleurenrevolutie Viktor Orbán nog van de macht verdrijven in Hongarije? De Hongaarse socioloog Bálint Magyar denkt van wel. Knack sprak met een van 's werelds intelligentste denkers over autoritarisme, corruptie en waarom een olifant geen illiberale vis is.

WERELD

Ook binnen de museummuren heeft het coronavirus in 2020 lelijk huisgehouden, maar het nieuwe jaar belooft een helende golf van nieuwe expo's. Omdat optimisme een morele plicht is, zetten de Knack-recensenten deze en volgende week hun voorjaarstips op een rij. Dave Mestdach bijt het spits af.

CULTUUR

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo The Light House in Villa Empain, Brussel.

CULTUUR