Als Knack abonnee heb je toegang tot

Web weergave

Hoe dichterbij de kernuitstap komt, hoe grimmiger de stellingoorlog tussen voor- en tegenstanders. Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) haalt alles uit de kast om haar federale collega Tinne Van der Straeten (Groen) een politiek succes te ontzeggen.

BELGIË

Hoe is het leven in een Belgische cel? Fotograaf Filip Van Roe dook onder in het Belgische gevangeniswezen. 'Van de oorspronkelijke bedoeling van de opsluiting - reflectie, schuldinzicht en re-integratie - blijft weinig over', zegt Van Roe. Een reportage uit de Antwerpse Begijnenstraat.

BELGIË

Ondanks gestaag dalende criminaliteitscijfers zitten onze gevangenissen voller dan ooit. Volgens Rudy Van De Voorde, directeur-generaal voor het gevangeniswezen, valt die paradox alleen te verklaren door de maatschappelijke druk om zo zwaar mogelijk te straffen. 'Terwijl de gevangenisstraf een wapen is dat je alleen mag inzetten als het echt niet anders kan.'

BELGIË

Een sterke debater, perfect tweetalig, die houdt van een kwinkslag. Zo kennen de Vlamingen Raoul Hedebouw, de nieuwe voorzitter van de Partij van de Arbeid (PVDA/PTB). Achter zijn haast olijke imago gaat evenwel een stamboekmarxist schuil, die weinig opheeft met dissidenties in de partij.

BELGIË

Sommige homeopaten, natuurgeneeskundigen en 'energetische healers' beweren dat ze de gevolgen van vaccinatie kunnen tegengaan of 'ontstoren'. Ze doen nu gouden zaken. Kan dat ook een positieve kant hebben?

BELGIË

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week het boek Het laatste schilderij. Van Jan van Eyck tot Pablo Picasso door Patrick De Rynck.

CULTUUR