Web weergave

Ook de minder bekende niet-motorische symptomen van parkinson kunnen zwaar wegen, voor de persoon zelf én de naasten. Samen er het beste van maken lukt beter als je vooraf weet wat je precies te beurt kan vallen en bij wie je terechtkunt voor gerichte zorg en steun.

GEZONDHEID

In Mijn denken stottert vaak meer dan mijn benen getuigt ingenieur Stefan (44), 7 maanden na zijn diagnose van parkinson, over zijn mentale veranderingen.

GEZONDHEID

Soep staat al eeuwenlang en wereldwijd op het menu. Van oudsher werden vooral stevige maaltijdsoepen gegeten. Vandaag de dag is soep nog steeds populair. Het is lekker, biedt tal van mogelijkheden en heeft een positief gezondheidsimago.

ETEN

Hoe kunnen wetenschappers het breinonderzoek vooruithelpen? "Door een voorbeeld te nemen aan hoe het brein zelf georganiseerd is. Intensiever netwerken is de sleutel", zegt Mathieu Vandenbulcke, voorzitter van het Leuven Brain Institute.

GEZONDHEID

Valpartijen en ongevallen zijn het lot van sporters, maar ook van mensen met een sedentaire levensstijl. Met revalidatie herstelt het lichaam zich doorgaans, maar het hoofd wil niet altijd mee. Hoe kun je voorkomen dat de angst je gaat hinderen?

BEWEGEN

De langdurige sluiting van de sportzalen vanwege corona is voor veel sporters een tegenvaller. Voor buitensporters zijn de donkere dagen en het slechte weer misschien spelbrekers. Een hometrainer komt dan goed van pas, maar welke kies je?

BEWEGEN