Als fans van Charlton willen wij duidelijk stellen dat wij noch antivrouw, noch anti-België zijn, in weerwil van wat Charlton-ceo Katrien Meire in ‘Nergens pompt de testosteron zo hard als in het voetbal’ (Knack nr. 39) beweert. Meire zegt dat ze ‘jonge fans wil aantrekken’, en dat er daarom het een en ander moet veranderen. Er bestaat een simpeler manier: creëer een atmosfeer die de supporters aanmoedigt om hun kinderen en kleinkinderen mee te nemen naar het stadion. In plaats daarvan liet Meire een YouTube-video draaien van een jong stel dat schijnbaar seks had in de middencirkel van ons stadion – een pijnlijke reclamestunt die verboden werd door de reclamewaakhond.

Wij benadrukken met klem dat Meires geslacht of haar jonge leeftijd voor ons geen rol speelt. Haar Belgische nationaliteit is evenmin een issue. Het enige waar wij protest tegen aantekenen, is haar gebrek aan bekwaamheid om Charlton Athletic Football Club op een professionele en succesvolle manier te runnen. Meire verloor ons respect en vertrouwen om meerdere redenen. Ze stelde onervaren coaches aan en tekende tal van spelers die het niveau niet aankonden, wat ertoe leidde dat de club degradeerde. Het aantal abonnees is gedaald van 10.000 naar ongeveer 6000. Velen keren niet terug totdat Roland Duchâtelet de club verlaat. Onder zijn beleid ontstond een angstwekkende schuldenput van meer dan 50 miljoen pond. We snakken naar de dag dat Duchâtelet onze voetbalclub verkoopt, dat Meire vertrekt en we weer kunnen uitkijken naar een positieve toekomst.

De volledige tekst van deze reactie kunt u lezen op www.Knack.be/Charlton

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content