Intussen in ’t Fornuis

’t Fornuis in Antwerpen is het meestbesproken restaurant van de laatste maanden. Een projectontwikkelaar geeft er al eens een verjaardagsfeestje. Maar af en toe komt er ook een kunstenares over de vloer. Kati Heck, bijvoorbeeld, een Duitse artieste die in Antwerpen woont en werkt. Ze maakt vooral grote beelden, waarop ze niet zelden haar vrienden portretteert.

Dit tafereel had ze al drie jaar in haar hoofd, maar het kwam er niet van. Ze twijfelde zelfs even of ze het nog wilde maken, na alle politieke heisa waarmee ze niets te maken wilde hebben. Uiteindelijk deed ze het toch. Omdat ze eigenaar Johan Segers een inspirerende persoonlijkheid vindt. Ze regelde een fotosessie met de chef en twee vriendinnen, waarop dit werk gebaseerd is. Na de shoot zijn ze blijven zitten en hebben ze nog ‘lekker gegeten, gelachen en gedronken’.

Op het kunstwerk serveert Segers hersenen. ‘Omdat mensen met dat orgaan keuzes maken en omdat men het moet gebruiken om te oordelen.’ De kunstenares zelf zit naast de chef. De vrouw met de drie handen is Chris Gillis, een vriendin van Kati die ook lesgeeft op de modeacademie. Rechts in beeld zit Julia Wlodkowski, de beste vriendin van Kati en zelf ook kunstenares.

Dit werk is nog tot 17 maart te zien als onderdeel van de groepstentoonstelling Always Trust The Artist bij Tim Van Laere Gallery in Antwerpen. Info: www.timvanlaeregallery.com.

© Kati Heck, Salon Chef,

2018. 250 x 300 cm.

Courtesy Tim Van Laere Gallery,

Antwerp.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content