Ingredient van de maand: venkel

© GETTY

Venkel is een lid van de zeer aromatische wortelfamilie, waartoe ook peterselie, kervel, koriander, dille, anijs en selder behoren. De knol is een lekkere groente, maar het echte smaakavontuur zit in de bloempjes en de zaden, met de verse groene als een ware delicatesse. In het rijke aroma voert het zoete anethol de hoofdtoon, aangevuld met noties van dragon, drop, munt, kamfer, citroen, basilicum en paddenstoelen. Venkelpoeder is een essentieel element van kruidenmengsels in de keukens van het Midden-Oosten tot India, Nepal en Bengalen. Het is een van de ingrediënten in het Chinese vijfkruidenpoeder. De zaden zijn een rijke bron van allerhande voedingsstoffen, maar die aanvoer blijft beperkt omdat je er normaal gezien niet veel van eet.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content