Er komt kledij die verkoeling biedt. Een nieuwe stof past zich aan haar drager aan, of die het nu koud of warm heeft. Ze is gemaakt van warmtegevoelige draden en vezels die reageren op warmte en vochtigheid. De stof kan gekleurd en gewassen worden. (Bron: Science)

Horrorfilms helpen ons om angsten te beheersen. Als je de ‘nagebootste bedreigingen in gecontroleerde omstandigheden’ van die films leert doorstaan en overwinnen, krijg je ook meer greep op je eigen angsten. ( Poetics)

In de Noordzee zijn fossiele apen gevonden. Hun soort is vergelijkbaar met de apen die nu nog op de rots van Gibraltar leven. Ze zou meer dan 100.000 jaar geleden in bomen geleefd hebben. ( Revue de Paléobiologie)

Je kunt je hersenen trainen om goede gewoonten aan te leren. Het gaat om eenvoudige oefeningen die steunen op herhaling – je hoeft ze zelfs niet aangenaam te vinden. Het is louter een kwestie van volhouden, tot het gedrag verankerd zit in je hoofd. ( Psychological Review)

Muizen kunnen (bijna) tenen regenereren. Bij de dieren is een eiwit ontdekt dat beenweefsel genereert én een eiwit dat gewrichten kan vormen. Daarmee zijn we een stap dichter bij een behandeling voor mensen die een arm of been hebben verloren. ( Nature Communications)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content