Uit het betoog van de erevoorzitter van Skepp Willem Betz klinkt boosheid. Deels terecht. Er moet opgetreden worden tegen charlatans. Hier knelt echter het schoentje: de huidige wetenschap zou zich beter buigen over de vraag hoe het komt dat homeopathie wel degelijk werkt.

Als wetenschapper is Willem Betz zeker bekend met het feit dat elke stof haar eigen frequentie heeft. Deze golven hebben een invloed op het menselijke en dierlijke lichaam. Laten we dan vooral samen zoeken naar het proces dat daaraan ten grondslag ligt.

Dat hij vermeldt dat homeopathie bij de apotheker te koop is omwille van de verkoopcijfers, lijkt me interessant. Het is zo dat homeopathische middelen net behoren tot de goedkoopste medicatie die er bestaat! Alle andere medicamenten zijn vele malen duurder. Al merkt de klant dat niet, de zorgverzekeraar kan het u wel vertellen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content