Op dezelfde dag dat Knack Hilde Van Mieghem bekroont tot Vrouw van het Jaar, roept ook Time Magazine de ‘Silence Breakers’ uit tot Personen van het Jaar. Zij vertegenwoordigen de miljoenen vrouwen die in de loop van 2017 getuigden over seksueel grensoverschrijdend gedrag en misbruik. Het is duidelijk: er is met de #MeToo-beweging een zaadje geplant dat hopelijk zal helpen om een eind te maken aan seksueel eenrichtingsverkeer.

Hilde Van Mieghem is een dappere, intelligente, bewonderenswaardige vrouw. We hebben nog maar eens moeten vaststellen hoe arm Vlaanderen wel is. Hoe zij door hater beschimpt werd, tart alle verbeelding. En dat terwijl ze niet eens zichzelf vertegenwoordigt maar de moed heeft om voor andere vrouwen op te komen. Wanneer zij ‘de tragiek ziet van iemand die zijn eigen graf delft’ en ‘pleit voor het discours van de dunne lijn: niet wraakzuchtig of haatdragend, wel rechtvaardig en meevoelend’, dan weet je dat je met een humanistisch en meedogend medemens te maken hebt. Hilde Van Mieghem eindigt met wat we inderdaad nooit uit het oog mogen verliezen: er zijn zoveel fantastische prachtmannen, die ons leven elke dag verrijken en mooi maken.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content