Hannes Cattebeke
Hannes Cattebeke Freelance journalist voor onder meer Knack

TE VROEG GEGAAN FREDERIEK NOLF

In de Ronde van Qatar is vorige week de jonge wielerprof Frederiek Nolf overleden. Toen de ploegleider van Topsport Vlaanderen Nolf wilde wekken, trof hij hem dood aan in zijn bed. Nolf had recent nog de nodige medische tests afgelegd. Daaruit was volgens de ploegdokter niets abnormaals gebleken. Een autopsie moet nu uitwijzen wat de precieze doodsoorzaak is.

Bij de jeugd was Nolf een van de blikvangers van zijn lichting. Hij won verschillende belangrijke wedstrijden in binnen- en buitenland. In het profpeloton kwam Nolf vorig jaar niet uit de verf. Dit jaar wou hij tonen wat hij in zijn mars had. Nolf zou deze week 22 geworden zijn.

PLASTISCHE TAAL JEFF HOEYBERGHS

De nv Birand, eigenaar en uitbater van de Genkse Wellness Kliniek, heeft plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs aan de de deur gezet. Hoeyberghs maakte het in het Nederlandse tv-programma Das je goed recht andermaal zeer bont. In een telefonische reactie op klachten van patiënten schuwde Hoeyberghs zijn beruchte schuttingtaal niet. Birand betreurt de negatieve berichtgeving en wil niet langer dat de kliniek gelinkt wordt aan Hoeyberghs. De Wellness Kliniek heeft haar naambekendheid nagenoeg volledig te danken aan de plastisch chirurg die al opdook in allerhande tv-programma’s. Volgens verschillende kranten is het ontslag van Hoeyberghs mogelijk doordat zijn vrouw Marly-Ann Spronken de overgrote meerderheid van de aandelen van Birand bezit en de raad van bestuur controleert. Hoeyberghs en Spronken zijn momenteel verwikkeld in een vechtscheiding.

MOEDER ALLER TERRORISTES SAMIRA AHMED JASSIM

De Iraakse politie heeft Samira Ahmed Jassim (51) gearresteerd. Ze wordt ervan verdacht tientallen jonge vrouwen te hebben overtuigd om een zelfmoordaanslag te plegen. Eerst trachtte Jassim het vertrouwen te winnen van de vrouwen, die de laatste twee jaar steeds vaker ingezet worden omdat de kans kleiner is dat ze gefouilleerd worden. Niet zelden ging het om vrouwen die verkracht werden door leden van de terroristische organisatie waarvan Jassim deel uitmaakt. In conservatieve Iraakse milieus is een verkrachte vrouw een grote schande. Van de schaamte bij de vrouwen maakte Jassim gebruik om zich bij hen te introduceren als ‘moeder van de gelovigen’. Daarna overtuigde ze hen om zichzelf op te blazen. Volgens een woordvoerder van het Iraakse leger zou Jassim het brein zijn achter 28 bomaanslagen.

VAN VRT NAAR CD&V VELI YÜKSEL

Journalisten blijven met de regelmaat van de klok voor de politiek kiezen. Na onder meer Ivo Belet en recenter Pol Van Den Driessche kiest nu ook Veli Yüksel voor een CD&V-zetel in het parlement. De reporter van de VRT-nieuwsdienst krijgt de vierde plaats op de Oost-Vlaamse CD&V-lijst bij de Vlaamse verkiezingen. De partij raakt daarmee ook uit de impasse over welke Gentenaar ze een verkiesbare plaats moest geven op die lijst. De Gentse CD&V-afdeling is momenteel zo goed als onbestaande na een ongeziene interne vendetta. Yüksel wil zich in het Vlaams Parlement graag gaan bezighouden met sociaaleconomische dossiers en onderwijs. Met zijn ontslag verdwijnt bij de nieuwsdienst een van de weinige journalisten van allochtone afkomst. Yüksel werd geboren in Turkije maar woont al sinds zijn 2,5 jaar in Gent.

Hannes Cattebeke

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content