sprokkels uit weblogs

TAMMY NYP

‘Ha! Ik heb je doen kijken… en ik krijg nu waarschijnlijk vele duizenden extra bezoekers op mijn blog. Tammy Nyp is niet voor niets de meest populairste zoekterm op Technorati (zoekmachine voor blogs, nvdr).

Waarom? Wel, het verhaal gaat als volgt: Tammy (weer een paar duizend hits erbij), een 17-jarige studente aan NYP (dat is de Nanyang Polytechnic en weer een paar duizend hits erbij) in Singapore en haar 21-jarige vriendje maakten een pornovideo in de stijl van Paris Hilton (weer duizenden hits) en Pamela Anderson & Tommy Lee (twee hits erbij). Ze gebruikten daarvoor hun mobiele telefoon. Die werd, naar verluidt, gestolen door een onbekende persoon die de opname van tien minuten doormailde naar studenten op NYP en op de videoclipsite YouTube.com. Daarmee werd Tammy, die niet echt plannen had om beroemd te worden, in één klap wereldberoemd.

Sindsdien wordt het verhaal werkelijk doodgeblogd. (…) Ik vind het verwerpelijk dat zo veel mensen deze situatie uitbuiten voor persoonlijk gewin. Veel bloggers hebben gezien dat de meest gezochte trefwoorden op Technorati ‘Tammy Nyp’, ‘Tammy’, ‘Nyp Tammy’, ‘Nyp’, ‘YouTube Tammy’ en ‘Singapore’ zijn. Ze gebruiken deze termen zo vaak als ze kunnen, in een nogal doorzichtige poging om zelf meer aandacht én bezoekers te krijgen. Welnu, als een van de meest gelezen bloggers ter wereld (dat ben ik nu, vooral omdat ik herhaaldelijk het woord Tammy heb gebruikt in deze post), wil ik luid en duidelijk zeggen dat het nu genoeg is geweest. Er zijn toch andere dingen waar je over kunt bloggen. Neem nu de twaalfde meest populaire zoekterm van Technorati: Bush.’

Gepost op 23 februari door MC Rebbe op MC Rebbe The Rapping Rabbi, (www.mcrebbe.com/blog)

GELLA BLOGT

‘Afgelopen zaterdag mocht ik de eerste lezing verzorgen tijdens de Sportabedevaart te Roeselare. Deze eucharistieviering o.l.v. monseigneur Vangheluwe is elk jaar de grote bijeenkomst van alle sportlui die hun lijf en leden, en sportmateriaal laten zegenen door de bisschop.

Tijdens mijn actieve topsportjaren was mijn geloof een houvast en jaarlijks werkte ik mee om die mis op te luisteren, nu nog steeds. Persoonlijk vind ik het een eer om de eerste lezing te lezen onder het goedkeurend oog van sportkenner Msg. Vangheluwe. Ook Veerle Dejaeghere was aanwezig en dankzij de zegen heeft Veerle de volgende dag de spannende crosscup gewonnen… De cameraploeg van ‘Vlaanderen Sportland’ heeft het op band opgenomen.’

Gepost op 22 februari door Gella op Gella Vandecaveye (gella. telenetblog. be/gellas-weblog ). Dit is een van de BV-blogs op het blogportaal van Telenet. Ook Jos Ghysen, Brigitta Callens en (o.m.) Guy Swinnen zijn voortaan BV-bloggers.

TOM LENAERTS

‘Beste Tom Lenaerts, Ik heb zonet genoten van de eerste aflevering van uw Parelvissers. Ik moet u feliciteren, want het was een intelligent stukje televisie. Blij nog eens enkele nieuwe gezichten in een Vlaamse fictiereeks te ontdekken.(…) Toch had ik graag een kleine rechtzetting van u verkregen. Meer bepaald in verband met het personage ‘Mark’, gespeeld door Ben Segers. Het is duidelijk dat dit personage geheel gebaseerd is op de ons welbekende Kristof Persoons, roepnaam Perre. Dat accent, die humor, de gezichtsuitdrukkingen… Er bestaat geen twijfel. Het siert uw vakmanschap, om een karaktermens als Perre ter inspiratie van dit personage te gebruiken. Maar toch, een bronvermelding lijkt mij noodzakelijk.’

GEPOST OP 27 FEBRUARI DOOR PIETEL OP PIETEL.BE

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content