Burgemeester van Sint-Nilaas (SP.A)

Hebt u enig idee hoe groot uw gsm-factuur is?

Ik heb er geen flauw idee van, maar ik twijfel er geen seconde aan dat het aan de hoge kant ligt. Ik ben een fervent gsm-gebruiker. Zowel voor persoonlijke als voor zakelijke gesprekken. Ik heb twee toestellen. Het ene is voor dagelijks gebruik, het andere – dat ook ’s nachts ingeschakeld blijft – is uitsluitend voor noodsituaties. Een alarmtoestel dus. Een gsm is gewoon een onmisbaar werkinstrument voor mij. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken vind ik het absoluut geen noodzakelijk kwaad.

Sms’t u veel?

Uiterst zelden. Als ik het al doe, dan is het voor privézaken en gebruik ik zeker geen afkortingen of smileys. Het lijkt me geen handige manier van communiceren. Veel te omslachtig. Ik heb er opnieuw geen idee van wat ik aan sms-berichten uitgeef, maar ik ben er in elk geval gerust in: het is een te verwaarlozen bedrag.

Gebruikt u een pda?

Voor mijn afspraken gebruik ik nog steeds mijn goede oude, lederen ringetui. Dat is voor mij veel gebruiksvriendelijker dan een pda, maar misschien is een elektronische agenda voor andere mensen wel nuttig en gemakkelijk. Je kunt er natuurlijk méér mee dan alleen je afspraken en zo bijhouden, maar mobiel internetten hoeft voor mij niet. Het is niet meteen iets waar ik zit op te wachten, maar nog eens: ik kan me inbeelden dat het voor sommige mensen wél nuttig is.

Hebt u een dvd-toestel?

Nee, ik heb nog een gewoon videotoestel. Dat is voor een voetbalfanaat als ik ruim voldoende. Het enige wat ik opneem, zijn live uitgezonden voetbalwedstrijden, die ik door mijn beroepsbezigheden moet missen. Het zou overdreven zijn om daarvoor een dvd-toestel te kopen. Een betere beeld- en geluidskwaliteit kunnen me zeker niet overhalen. Dat speelt misschien wel mee voor filmliefhebbers, maar niet bij voetbal.

Hebt u enig idee hoe groot uw gsm-rekening is?

Nee. Ik heb één toestel, een Nokia, omdat die vrij bedrijfszeker gebleken is. Ik gebruik het vrij veel, maar dan wel vooral voor korte gesprekken en voor het aannemen en doorgeven van boodschappen. Een zeldzame keer gebruik ik het in het buitenland, om een verbinding met mijn internetprovider tot stand te brengen. Maar omdat dat duur is, spring ik er spaarzaam mee om. Ik hou het dus wel een beetje in het oog.

Sms’t u veel?

Ik sms regelmatig. Het is een goede manier van communiceren, omdat het je de kans geeft snel op informatie en vragen in te spelen en omdat je het ook kunt doen tijdens een meeting, zonder anderen echt te storen. Als het om dringende zaken gaat, doe ik het daarom wel eens discreet tijdens een vergadering. Via sms kun je ook constant geïnformeerd worden zonder anderen te storen. Zo werd ik vorig jaar op de hoogte gebracht van de aanslag op de Twin Towers via een sms-berichtje.

Hebt u een pda?

Ik heb een pda-toestel, dat ik vrijwel uitsluitend gebruik voor het bijhouden van mijn agenda. Of juister: mijn secretaris houdt mijn agenda bij, maar via mijn pda heb ik er constant zicht op welke afspraken ik heb en hoe mijn agenda eruitziet. Tijdens vergaderingen kan ik meteen kijken naar nieuwe vergaderdata of momenten die ik nog vrij heb. In die zin is het voor mij dus geen overbodig snufje, maar een zeer nuttig werkinstrument. Alleen moet je opletten met het synchroniseren nadat je teruggekomen bent uit een regio met een groot uurverschil, heb ik al gemerkt.

Hebt u een dvd-toestel?

Ik heb een dvd-speler om af en toe een film te bekijken. In mijn positie is het niet makkelijk om in een bios- coop een film te gaan zien en dan is een dvd een leuk alternatief. De kwaliteit is effectief beduidend beter dan bij een videotoestel, maar ik moet zeggen dat ik geen intensieve gebruiker ben.

‘video goed genoeg voor voetbalfanaat’

‘alternatief voor bioscoop’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content