Flits wederom flits

© AFP

In elk modern conflict geldt de gulden regel: controleer de boodschap. Dat zorgt geregeld voor absurde taferelen. Te midden van een rumoerige betoging nemen een Palestijnse vrouw en een Israëlische veiligheidsagent elkaar gewapend met een smartphone in het vizier.

Dat de Amerikaanse president Donald Trump Jeruzalem als hoofdstad van Israël erkende, heeft grote onrust veroorzaakt. Zowel in Jeruzalem, de Gazastrook als de Westelijke Jordaanoever mondden betogingen uit in rellen, waarbij al vijftien doden vielen. Ondanks de afwijzende reactie van de Verenigde Naties geldt de erkenning als een overwinning voor de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Donald Trump lijkt zijn naam in de Heilige Stad gemaakt te hebben. De Israëlische minister van Transport, Yisrael Katz, wil het nieuwe treinstation onder de Tempelberg naar hem noemen. Op die manier zouden Joden op weg naar de Klaagmuur weldra ook een groet brengen aan de man aan wie Israël volgens Netanyahu eeuwige dankbaarheid is verschuldigd.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content