Feesten op z’n Noord-Koreaans

© Kyodo/MAXPPP/Belga

Noord-Korea wordt 70 jaar en viert dat met de grootse Arirang-spelen. In september zullen 100.000 gymnasten en acrobaten, zoals deze danseressen, verscheidene voorstellingen geven ter meerdere eer en glorie van het moederland. De spelen zullen voornamelijk plaatsvinden in het 1 mei-stadion, met zijn 114.000 plaatsen het grootste stadion ter wereld.

Het was van 2012 geleden dat de Arirang-spelen gehouden werden. Dat de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Un ze opnieuw organiseert, is niet enkel om de 70e verjaardag van de natie te vieren. De komende weken is het voor toeristen heel wat makkelijker om een visum te krijgen. Op die manier hoopt het in geldnood verkerende regime buitenlandse valuta te lokken.

Toch zijn de spelen niet voor alle Noord-Koreanen een pretje. Volgens de Verenigde Naties worden tijdens de Arirang-spelen heel wat kinderen gedwongen om zware arbeid te verrichten.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content