Els Van Steenberghe

Tijd voor toneel over de ultieme fantasie: je leven resetten en gaan voor een zorgeloos bestaan op een idyllische plek. Daarover hebben Wannes Gyselinck en Ans Van den Eede een theatertekst geschreven. Op het podium staan Van den Eede, Greg Timmermans, drie acteurs in opleiding en een hoop schilderdoeken waarop Van den Eede blauwe luchten schildert.

Zij vertolkt Agnes, een personage dat gebaseerd is op de Amerikaanse kunstenares Agnes Martin, die teruggetrokken in de natuur leefde. Timmermans’ personage heet Paul en is gestoeld op de Britse milieuactivist en schrijver Paul Kingsnorth, die ook een poos als kluizenaar leefde. Agnes en Paul krijgen bezoek van drie jonge kunstenaars die evengoed overwegen om een teruggetrokken leven te leiden. De daaropvolgende discussie wordt stevig gekruid met humor en muziek ( starring gitarist Toon Callier).

The Big Drop-Out

Hof van Eede

Oostende

27/09 – 13/11

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content