De prettigst gestoorde sterrenchef der Lage Landen slaat weer toe. Zijn naam is niet Sergio Herman maar Peter De Bie. Sinds 1998 is hij verbonden aan Laika. Hij maakt er, met regisseur Jo...

De prettigst gestoorde sterrenchef der Lage Landen slaat weer toe. Zijn naam is niet Sergio Herman maar Peter De Bie. Sinds 1998 is hij verbonden aan Laika. Hij maakt er, met regisseur Jo Roets, van theater een culinair walhalla. Hij bakt en braadt stukken waar jong en oud zich aan laven (en die recensenten met sterren doen strooien). Zo verwelkomde hij in 2001 het publiek van Undeuxdouce in een pluchen carrousel waarin de liggende toeschouwers afrodisiaca in de mond gedruppeld en gelegd kregen. In 2012 maakte hij in Opera Buffa een chocoladefonduefestijn van Mozarts opera Don Giovanni. Deze zomer staat zijn fornuis in Openluchtmuseum Bokrijk. Met Roets transformeert hij er Pieter Bruegels beroemde De strijd tussen carnaval en vasten (1559) tot een portret van de rusteloze mens. Zeven acteurs/muzikanten spelen en serveren comfortfood uit de tijd van de meester. Smakelijk!