VC Argex Duvel Puurs wil op termijn wél de play-offs halen.

Nu de reguliere competitie er zaterdag op zit, kan iedereen zich opmaken voor de play-offs. Of de play-downs, want vier Ligaploegen zullen het moeten stellen met heel wat minder belangstelling van pers en publiek. Daarbij VC Argex Duvel Puurs, dat vóór het seizoen wel de ambitie uitsprak om de top zes te halen. “De laatste weken draaide het beter bij ons”, zegt technisch directeur Jo Verstuyft. “Maar we moeten eerlijk toegeven dat we nooit aanspraak maakten op de play-offs.”

Met als reden?

Jo Verstuyft: “Aan een gebrek aan talent ligt het niet, daar ben ik van overtuigd. Als je Maaseik kan dwingen tot een vijfde set en als je met 3-2 kan winnen van Averbode, dan beschik je over kwaliteit. Maar als je ziet in welke omstandigheden de kwaliteit naar boven kwam, dan stellen we vast dat dat onvoldoende het geval was op stressvolle momenten. In money time gingen we dikwijls ten onder. Hoewel we daarin een beetje progressie maakten, slaagden we er niet in om de foutenlast onder controle te krijgen en de concentratie vast te houden. Daar moet aan gewerkt worden.”

Verwijten jullie coach Martijn Koelman iets?

“We konden de ambities niet waarmaken. Daar spreek ik niet alleen de trainer en de spelersgroep mee aan. Maar ook mezelf, want ik stelde mee de groep samen. Na drie tot vier maanden constateerden we dat we niet snel genoeg de stappen konden zetten die we dachten te zetten. De trainer is daar zeker niet alleen verantwoordelijk voor. Als beginnende coach is het logisch dat hij foutjes maakte – daar is intern ook over gepraat – maar we zagen een positieve evolutie. We kunnen Martijn alvast geen gebrek aan werklust of overgave verwijten. Of hij volgend jaar nog trainer is van Puurs? Die evaluatie moet nog gemaakt worden.”

Hoe erg is het voor Puurs om de play-offs te missen?

“Voor supporters en sponsors is het uiteraard aangenamer om play-offs te spelen. Je mag niet vergeten dat we toch al twaalf, dertien jaar in de Liga zitten. We hebben dit seizoen serieus wat stappen vooruitgezet qua structuur. Dat is ook belangrijk. De ambitie blijft om op termijn én op een duurzame manier naar de vijfde, zesde plaats op te schuiven. Het hangt soms van details af. We gaan de komende weken bekijken hoe we die zo snel mogelijk kunnen invullen om volgend seizoen wél de play-offs te halen.”

DOOR ROEL VAN DEN BROECK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content