‘Dit kun je toch alleen amateurisme noemen?’

© foto's Debby Termonia

Wim Van Eetvelde, Lokeren

‘Door de problemen met het digitale loket dat vorig jaar plots verplicht werd, heb ik zeker meer dan tachtig werkuren verloren. Als je je gegevens ingaf, was je ze vaak weer kwijt door overbelasting van het systeem.

Bij de presentatie van het nieuwe systeem – het omgevingsloket – hadden ze niet eens een demo ter beschikking om te tonen hoe het werkt. Die was nog niet klaar. Terwijl dat systeem aanvankelijk al in februari vorig jaar in werking moest treden. Dat kun je toch alleen amateurisme noemen?

Ik heb het net gebruikt en kreeg meteen de melding dat er helaas lange wachttijden waren. Nog iets: we moeten op een kadasterplan grafisch weergeven waar nieuwe gebouwen komen ten opzichte van de bestaande. Maar dat programma bevat geen tekentools om een waarheidsgetrouwe weergave te maken. Dus maak ik zélf eerst een afdruk met de juiste afmetingen op calqueerpapier, kleef dat op mijn scherm en teken dat over in het programma. Dat kan anno 2018 toch niet de bedoeling zijn?’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content