Denkend aan Lange Wapper

03/03/10 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:58

Dorian van der Brempt, directeur van deBuren, ging in Bilbao naar een dansvoorstelling kijken en ontdekte er voor het eerst 'de mooie en zachte kant van het nationalisme'. Hij kocht er een Baskische muts en vroeg zich 'als heel even niet-fanatieke Antwerpenaar' af waarom pretentie zo dikwijls omgekeerd evenredig is aan ambitie. Uit de 'Insider'-blog:

Ondertussen las theaterrecensent Guido Lauwaert 49 manieren om de dag door te komen, de nieuwe roman van Christophe Vekeman, in tweemaal 49 minuten. Daarmee bracht hij naar eigen zeggen de conclusie van de auteur - zie beneden - alleen maar in de praktijk. Uit de 'Outsider'-blog:

'Met deze voorstelling als aanleiding ontdekken Anne en ik gedurende drie dagen een koud Bilbao, opgewarmd door carnaval. Het werd ook een driedaagse architectuurwandeling. De landing op een luchthaven die Calatrava, de Spaanse bruggenbouwer, ontwierp, zet de toon. Het is een kleine, bijzonder functionele luchthaven geworden in de morfologische vormen van de enige architect die vorige eeuw aan Venetië een brug mocht toevoegen. Ik ben heel even de niet-fanatieke Antwerpenaar en denk aan... Lange Wapper, het referendum en de luchthaven v...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners